>

Properties

Falcon. Connecting the world with opportunities.

Një qytet 105 milje i gjatë do të kalojë nëpër shkretëtirën saudite. A është kjo një ide e mirë?

Saudi Arabia's $1T Mirror City plan looks like a videogame concept, and should probably stay that way | PC Gamer

Një brez i gjatë dhe i ngushtë i një qyteti më shumë se 105 milje të gjatë, i mbushur me 9 milionë banorë dhe që funksionon tërësisht me energji të rinovueshme – ky është vizioni që udhëheqësit e Arabisë Saudite kanë për The Line, pjesë e një “projekti giga” që do të riformojë mbretërinë Veri Perëndimore.

Konceptet e sapo zbuluara të dizajnit tregojnë një qytet futuristik me mure – brendësia e tij e hapur është e mbyllur në të dyja anët nga një fasadë e pasqyruar – që shtrihet nga Deti i Kuq në lindje përgjatë shkretëtirës dhe në një varg malesh.

Dalin detaje për qytetin monolit

 • Statistikat dhe modelet e reja të zbuluara të hënën përfshijnë:
 • Do të jetë vetëm 200 metra i gjerë (afërsisht 220 jard);
 • Do të ngrihet 500 metra mbi nivelin e detit — më i lartë se Empire State Building;
 • Banorët do të mund të kryejnë punë me një shëtitje prej pesë minutash;
 • Nuk do të ketë makina apo rrugë;
 • Hekurudha me shpejtësi të lartë do të transportojë njerëzit nga skaji në skaj në 20 minuta;
 • Ndërtimi i tij do të kushtojë qindra miliarda dollarë.

 

[Source info: npr.org ]

Na kontaktoni

[email protected] ose +355697083077

Zyrat tona

Rr. Panorama, Tirana, Albania

Rrjetet sociale

Është themeluar më 2014 si shoqëri me përgjegjësi të kufizuar.

Të gjitha të drejtat e rezervuara.

Real Estate

  Lidhu me ne.
  Ne ju asistojmë me gjithçka!
  Ne ju përgjigjemi brenda 48h. Mundeni gjithmonë të na telefononi.