>

Properties

Falcon. Connecting the world with opportunities.

Shtëpitë më të vjetra në botë (pjesa 1)

Shtëpitë më të vjetra në botë (pjesa 1)

Rreth vitit 1700 para Krishtit – Pallati i Minos, Greqi
Besohet se është ndërtuar rreth vitit 1700 para Krishtit, Pallati i Minos është i shtrirë në pesë hektarë e gjysmë në Kretë. Burimet pohojnë se pallati, i cili ndahej në krahët lindorë dhe perëndimor, është përdorur për rreth 700 vjet.

Seksioni elitar i pallatit besohet se është përdorur për të parë ngjarjet që ndodhin në krahun perëndimor përmes një dritareje. Megjithatë, mund të argumentohet se krahu lindor përdorej për të mbajtur punëtoritë e pallatit.

Pallati duket se kishte vendosur disa faltore, duke shkaktuar dyshime nëse ai ishte i pushtuar nga mbretër apo priftërinj, apo të dyja.

Mbishkrimet e gjetura në pallat u identifikuan si Linear B, një formë e lashtë e greqishtes, sipas arkeologëve.

 

 

[Burimi informacioni: https://spearswms.com/ ]

Na kontaktoni

[email protected] ose +355697083077

Zyrat tona

Rr. Panorama, Tirana, Albania

Rrjetet sociale

Është themeluar më 2014 si shoqëri me përgjegjësi të kufizuar.

Të gjitha të drejtat e rezervuara.

Real Estate

    Lidhu me ne.
    Ne ju asistojmë me gjithçka!
    Ne ju përgjigjemi brenda 48h. Mundeni gjithmonë të na telefononi.