>

Properties

Falcon. Connecting the world with opportunities.

Shtëpitë më të vjetra në botë (pjesa 2)

Rreth vitit 1580 – Villa Almerico Capra, Itali
Shumë historianë besojnë se Villa Almerica Capra, një vilë luksoze në Itali, i përkiste epokës së Rilindjes dhe ishte projektuar nga Andrea Palladio.

I njohur dhe i konservuar si pjesë e një siti të trashëgimisë botërore, Almerico Capra ndodhet në një kodër jashtë qytetit të Vicenza-s.

Vila është një ndërtesë simetrike me katër portikë. Çdo portik ka statuja të hyjnive të lashta dhe një dritare të vetme. Dhomat kryesore të vilës ndodhen në katin e dytë.

Legjenda thotë se projektuesi Palladio nuk e pa përfundimin e vilës pasi vdiq në vitin 1580. Pas vdekjes së tij, një tjetër arkitekt besohet të ketë marrë përsipër ndërtimin me disa ndryshime të bëra në planin e mëparshëm.

Vila ka një sallë madhështore të mbuluar me një tavan me kube dhe të rrethuar nga një ballkon. Sot kjo ndërtesë tërheq turistë, historianë dhe madje edhe kineast.

 

[Burimi informacioni: https://spearswms.com/ ]

Na kontaktoni

[email protected] ose +355697083077

Zyrat tona

Rr. Panorama, Tirana, Albania

Rrjetet sociale

Është themeluar më 2014 si shoqëri me përgjegjësi të kufizuar.

Të gjitha të drejtat e rezervuara.

Real Estate

    Lidhu me ne.
    Ne ju asistojmë me gjithçka!
    Ne ju përgjigjemi brenda 48h. Mundeni gjithmonë të na telefononi.